Makreelsalade is een heerlijk broodbeleg. Het is snel te maken en is eens wat anders dan een boterham met kaas. Natuurlijk is het niet alleen lekker op een boterham, maar ook op geroosterd brood, crackers, stokbrood of een bagel. Probeer het eens uit!
Makreelsalade
Porties 4
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 1 to maat
- 1 sjalotje
- halve komkommer
- 1/2 bosje peterselie
- 1 theelepel sambal
- 2 á 3 eetlepels mayonaise
- 2 á 3 eetlepels ketchup
- zout
- peper
Instructies
- Snipper het sjalotje fijn en hak de peterselie fijn.
- Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes.
- Maak de makreel goed schoon en haal alle graten eruit.
- Maak de makreel fijn met een vork.
- Meng in een kom de makreel, tomaat, sjalot, komkommer, peterselie, mayonaise, ketchup en sambal goed met elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met brood of boterhammen.