Marokkaanse kipspiesjes zijn een leuke toevoeging op soep, salades of hoofdgerechten. Ze zijn heerlijk, makkelijk om te maken en ook nog eens gezond!
Marokkaanse kipspiesjes
Porties 10
Ingrediƫnten
- 500 gram kipfilet
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel komijn
- 1 theelepel ras el hanout
- 2 eetlepels olie
- een bosje koriander
- zout
- peper
Instructies
- Hak de koriander fijn.
- Snijd het kipfilet in even grote blokken van ongeveer 2,5 cm.
- Doe de gesneden kip in een kom en voeg daar kurkuma, gemberpoeder, komijn, ras el hanout, olie en de gesneden koriander aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alles goed door elkaar.
- Laat de marinade minstens een half uur intrekken.
- Rijg de blokjes kip aan de satestokjes.
- Rooster de kipspiesjes op een barbecue gaar en goudbruin.