Meergranenbroodje met gerookte forel

Forel is een schelpachtige, zachte vis die zowel gebakken als gegrild kan worden. Forel is echter ook prima gestoomd, gerookt of van de barbecue/uit de oven te eten. Wil je echt genieten van de zachte smaak van forel, dan is het onderstaande recept voor een meergranenbroodje met gerookte forel een echte aanrader.

Meergranenbroodje met gerookte forel

Porties 2
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 2 meergranen pistolets
  • 150 gram gerookte forel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 geperst teentje knoflook
  • geraspte schil van een citroen
  • sap van een citroen
  • 2 trostomaatjes

Instructies

  • Snijd de meergranen pistolets in de lengte open.
  • Voorzie twee helften van tuinkers.
  • Snijd vervolgens de forel in reepjes en verdeel dit over de broodjes.
  • Meng de knoflook, de citroenrasp en de citroensap met elkaar.
  • Verdeel dit mengsel over de forel.
  • Steek op twee cocktailprikkers een trostomaat.
  • Steek deze cocktailprikkers in de bovenkant van het broodje.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven