Mosselen zijn altijd volop verkrijgbaar als de ‘r’ in de maand is en een mosselpannetje is bovendien ook nog eens een fantastisch hoofdgerecht om op de camping te bereiden.
Mosselpannetje
Porties 2
Ingrediënten
- Twee kilo verse mosselen
- Ui
- Winterwortel
- Zes takjes selderij
- Twee laurierblaadjes
- Twee takjes tijm
- Witte wijn
- Stokbrood
- Kruidenboter
Instructies
- Spoel de verse mosselen af in een bak met schoon water.
- Leg de afgespoelde mosselen in een bak met koud water.
- Open mosselen kunnen alleen gebruikt worden als deze weer sluiten na er met de lepel op getikt te hebben. Sluit de schelp niet, gooi deze mossel dan weg.
- Was de wortel, selderijtakjes en tijmtakjes.
- Pel de ui en snijd deze net als de wortel in niet al te kleine stukken.
- Doe een centimeter wijn in een grote of hoge pan en voeg de ui, wortel, tijm, laurierblaadjes en selderij toe.
- De inhoud van de pan aan de kook brengen en vijf minuten laten koken.
- Vervolgens de mosselen toevoegen in de pan en plaats het deksel erop.
- Laat de mosselen ongeveer drie tot vijf minuten in pan en schud daarna de inhoud om.
- Als alle mosselen open zijn, dan is het gerecht klaar.
- Serveren met stokbrood met kruidenboter.