Pancetta pannenkoek

Als de volgende maaltijd op de camping nog lang op zich laat wachten, kun je een heerlijke pancetta pannenkoek als tussendoortje maken. Deze pannenkoek stilt direct de stevige trek.

Pancetta pannenkoek

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Ingeborg

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 50 gram boter
  • ½ liter melk
  • 2 eieren
  • 200 gram pancetta
  • Zout

Instructies

  • Breek de eieren boven een kom en voeg de bloem en de helft van de melk toe.
  • Mix het geheel goed door elkaar en voeg al roerend de rest van de melk toe.
  • Verhit een klontje boter in de pan en bak vier plakjes pancetta in een paar minuten krokant.
  • Voeg daarna een deel van het beslag toe om de eerste pancetta pannenkoek te bakken.
  • Keer de pannenkoek als er luchtgaatjes verschijnen.
  • Als de pannenkoek aan de andere kant gaar is, haal deze dan uit de pan.
  • De pancetta pannenkoek kan op een bord onder folie warm worden gehouden of direct geserveerd worden.
  • Bak de volgende serie pannenkoeken op dezelfde wijze.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven