Pasta met kip en citroen

Deze pasta met kip en citroen is erg licht en fris en smaakt heerlijk naar citroen. Dit gerecht is absoluut niet moeilijk te maken en is heerlijk voor een doordeweekse avond of een snel weekend diner. Deze frisse pasta is ook ideaal voor warme dagen en met dit gerecht haal je het zomerse gevoel in huis!

Pasta met kip en citroen

Gang Gevogeltegerechten
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 28 minuten
Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 400 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 250 ml kippenbouillon
  • 50 ml room
  • scheut water
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de ui fijn en de kipfilet in reepjes.
  • Fruit de ui glazig in een grote pan en kruid het met zout en peper.
  • Voeg de kip toe en kruid het nogmaals met zout en peper.
  • Voeg de kippenbouillon toe als de kip gaar is geworden.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg wat water toe aan de kip en laat alles even pruttelen.
  • Giet dan de pasta toe aan de kip en meng alles goed met elkaar.
  • Voeg de room, Parmezaanse kaas, citroenschil en -sap toe en meng alles goed door. Laat voor enkele minuten koken.
  • Indien nodig voeg je zout en peper naar smaak toe.

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven