Dit recept voor koude pastasalade is lekker fris bij zomerse temperaturen en heerlijk als lunch of als een extraatje bij de barbecue. Een voorgerecht waar je gasten van zullen smullen!
Pastasalade met kerstomaatjes, pijnboompitten en gorgonzola
Porties 4
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 60 gram gorgonzola
- 2 el pijnboompitten
- 1/2 komkommer
- 250 g kerstomaatjes
- 1 bosje basilicum alleen de blaadjes
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Rooster in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Snijd de komkommer in halve plakjes en halveer de kerstomaatjes.
- Verbrokkel de gorgonzola en hak de basilicum fijn.
- Meng de pasta met olijfolie, citroensap, zout en peper. Voeg de kaas, komkommer en de gehalveerde tomaatjes toe.
- Bestrooi met de pijnboompitten en basilicum en serveer direct.