Een Hollands recept met als belangrijkste ingrediënt één van Nederlands belangrijkste vissoorten uit de historie: haring. Niet alleen lekker om zo uit het vuistje te eten, maar ook heerlijk op een sandwich met radijs. Volg het onderstaande recept en geniet ook van een sandwich met haring en radijs.
Sandwich met haring en radijs
Porties 4
Ingrediënten
- 8 donker volkoren bruine boterhammen
- 4 haringen
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- 150 gram zuivelspread met bieslook
- 1 bosje radijs
- 3 eetlepels fijn geknipte bieslook
Instructies
- Snijd de haringen in repen van ongeveer drie centimeter breed.
- Vermeng de bieslook zuivelspread met de mierikswortel.
- Snijd dunne plakjes van de radijs.
- Besmeer vier van de boterhammen met het zuivelspread-mierikswortel mengsel.
- Verdeel de reepjes haring over de met spread besmeerde boterhammen.
- Verdeel vervolgens de radijs over de haring.
- Strooi de fijn geknipte bieslook over de haring en radijs.
- Besmeer ook de andere vier boterhammen met het zuivelspread-mierikswortel mengsel en leg deze over de belegde boterhammen.