Deze snelle versie van de klassieke Hongaarse goulash is makkelijk te maken, rijk van smaak en onwijs lekker! Serveer met eventueel rijst of een frisse salade.
Snelle gehaktgoulash
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 800 gram aardappelen
- 1 zakje mix voor goulash
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 200 ml water
- scheut olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in grove blokken en kook ze in water met zout in circa 20 min. gaar.
- Pel in de tussentijd de ui en snipper het.
- De paprika's wassen en ontdoen van het steeltje en de zaadlijsten.
- Snijd ze in lange dunne reepjes.
- Verwijder de draden van de bleekselderij, was de stengel en snijd het in plakjes.
- Verhit in een pan een scheut olijfolie en fruit de ui hierin.
- Voeg het gehakt toe en bak in enkele minuten rul.
- Bak de paprika en bleekselderij mee.
- Voeg de tomatenblokjes en het water toe.
- Breng op smaak met zout, peper, kruidenmix en laat de goulash sudderen.
- Schep goulash op de borden met wat aardappelen.
- Serveer met een frisse salade.