Op de camping is een snelle maaltijd bereiden ideaal, maar wie even de tijd neemt om de spruitjesschotel als hoofdgerecht klaar te maken zal er uitgebreid van kunnen genieten.
Spruitjesschotel
Porties 4
Ingrediënten
- 450 gram spruitjes
- 450 gram aardappelen
- 200 gram gerookte spekjes
- Blik gepelde tomaten
- 1 ui
- 15 gram bloem
- Bouillonblokje
- Deciliter kookroom
- Eetlepel peterselie
- Peper en zout
Instructies
- Maak de spruitjes schoon en halveer de grote exemplaren.
- Die de spruitjes in een pan met water.
- Schil de aardappelen snijd deze in blokjes.
- Doe de aardappelen in een pan met water.
- Kook de spruitjes en aardappelen met een snufje zout in het water gaar in 15 minuten.
- Ondertussen in een koekenpan de spekjes bakken.
- Ui pellen en in kleine stukjes snipperen.
- Uit bij spekjes voegen en bloem erover strooien.
- Voeg tomaten uit blik toe samen met kookroom en bouillonblokje.
- Peper en zout naar smaak toevoegen.
- Aardappelen en spruitjes afgieten en toevoegen aan koekenpan.
- Garneren met peterselie.