Tabouleh is een heerlijk Arabisch gerecht dat van oorsprong een Libanese kruidensalade op basis van bulgur is. Het wordt overal in de Arabische wereld en ook in de andere landen rond de Middellandse zee gegeten. Deze tabouleh met granaatappel past perfect bij een barbecue-buffet of met een kippenbout. Je kunt deze salade ook prima een dag van tevoren maken.
Tabouleh met granaatappel
Porties 6
Ingrediënten
- 400 gram bulghur
- 2 to maten vruchtvlees in blokjes
- ½ komkommer vruchtvlees in blokjes
- 1 bosui gesnipperd
- 2 granaatappels
- stukjes geitenkaas
- citroensap
- olijfolie
- zout
- muntblaadjes
Instructies
- Snijd de granaatappels doormidden en klop de pitten eruit boven een bak.
- Bereid de bulghur zoals aangegeven op de verpakking.
- Roer het met een vork los in een grote kom en voeg de blokjes tomaat, komkommer, bosui en de helt van de granaatappelpitten.
- Breng op smaak met de olijfolie, het citroensap en wat zout.
- Hak de munt fijn en voeg die samen met de stukjes geitenkaas toe.
- Garneer met de rest van de granaatappelpitten en enkele blaadjes verse munt.