Thaise kip met asperges: een lekker gerecht met een beetje pit voor op de camping. Benieuwd hoe je zelf de Thaise kip met asperges kunt maken? Je leest het in dit recept!
Thaise kip met asperges
Porties 4
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet in reepjes gesneden
- 300 gram asperges
- 150 gram uien in ringen
- 2 fijngesneden bosuitjes
- 150 ml kippenbouillon
- 5 eetlepels Inproba Thai Red Curry
- 5 eetlepels wokolie
- 3 eetlepels Inproba vissaus
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 1 citroen
Instructies
- Snijd de onderste stukken van de asperges. Deze worden niet meer gebruikt, dus kun je weggooien. Snijd de asperges vervolgens in grote stukken.
- Verhit de olie en roerbak hierin de ui met de eetlepels Thai Red Curry voor zo'n twee minuten.
- Voeg vervolgens de kip toe en roerbak nog eens twee minuten.
- Voeg daarna de asperges toe en roerbak nu vijf minuten.
- Schenk vervolgens de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Voeg de bosui toe aan het gerecht en voeg de vissaus toe.
- Strooi vlak voor het serveren wat koriander over je gerecht.
- Snijd de citroen in vier parten en leg op elk bord één partje.