Geniet van een heerlijke Toscaanse kippenbout op de camping als hoofdgerecht. Door een sjalotje toe te voegen, krijgt dit gerecht een extra pikant karakter.
Toscaanse kippenbout
Porties 4
Ingrediënten
- Vier kippenbouten
- Vier sjalotjes
- Twee knoflookteentjes
- Zes vastkokende aardappelen
- Twee tomaten
- Rode paprika
- Theelepel tijm
- Theelepel rozemarijn
- Theelepel koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- Pel de sjalotjes en snijd deze in halve ringetjes.
- Knoflookteentjes fijn hakken.
- Was de tomaten en paprika en snijd deze in grove stukken.
- Was de aardappelen en snijd deze doormidden.
- De vier kippenbouten met zout en peper inwrijven
- Olie in een pan verhitten en kippenbouten met alle ingrediënten aanbakken op middelmatig vuur.
- Vervolgens deksel op de pan doen en kip gaar laten worden op matig vuur in ongeveer een half uur.