Wil je graag lekkere gehaktspiesjes van de barbecue met lekker veel kruiden? Probeer dan dit heerlijk Turkse recept voor gehaktspiesjes. Smullen ga je zeker doen!
Turkse gehaktspiesjes
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 uien geraspt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 5 takjes verse peterselie
- zout
- peper
Instructies
- Hak de peterselie fijn.
- Doe het gehakt, ui, peterselie, ei en kruiden in een kom.
- Meng alles goed met elkaar.
- Vorm van het gehakt 8 á 9 worstjes.
- Leg op elk worstje in de lengte een satéprikker en druk deze in het midden van het worstje.
- Druk vervolgens met een vochtige hand het worstje stevig om de satéprikker.
- Rooster de spiesjes op de barbecue in enkele minuten bruin en gaar.
- Lekker met pilav en knoflooksaus.