Een vegetarisch en makkelijk recept van heerlijke Vega burgers. Voor dit recept heb je een pan, een barbecue en een stamper of vork nodig.
Vegaburgers
Porties 4
Ingrediënten
- Voor de vegaburgers:
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 blikje mais
- 1 blik zwarte bonen
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tl komijnpoeder
- 0,5 tl zout
- Wat versgemalen peper
- Een half bosje koriander
- 50 gram plank Japans paneermeel of broodkruim
- Een scheutje olijf-of zonnebloemolie
- Voor het garnituur:
- 2 to maten
- 3 el tomatenketchup
- 4 hamburgerbroodjes of bolletjes
- 2 kropjes liftte gem
Instructies
- Snipper de ui in kleine stukjes, hak de teentjes knoflook en de champignons fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze fijn. Giet de maïs.
- Verhit een scheutje olie in de pan en bak de groente en champignons vijf minuten
- Zet het vuur vervolgens uit en laat de gebakken groente ongeveer 10 minuten afkoelen. Breng de groente daarna op smaak met het zout, komijn- en paprikapoeder en de versgemalen peper.
- Giet de bonen af en stamp deze fijn met een stamper of vork.
- Snijd de koriander fijn en meng de bonenpasta met de gebakken groente, plank en koriander.
- Maak burgers van het groentemengsel en gril deze op de barbecue om en om gaar en goudbruin
- Snijd de broodjes helemaal open en gril deze even heel kort op de barbecue.
- Beleg de broodjes met de burgers en de garnituren