Salades zijn over het algemeen koud en fris, maar deze Marokkaanse spinaziesalade hoor je warm te eten met brood. Dit gerecht dien je direct op te dienen nadat je het hebt gemaakt.
Warme spinaziesalade
Porties 4
Ingrediënten
- 8 kroppen spinazie
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel komijn
- 1/2 bosje koriander
- scheut olijfolie
Instructies
- Was de bladeren van de spinazie goed met water en laat het uitlekken in een vergiet.
- Stoom de spinazie een kwartiertje.
- Laat het nogmaals goed uitlekken.
- Hak de koriander fijn en voeg hierbij de kruiden.
- Voeg een scheut olijfolie en de knoflook toe en bak een minuutje.
- Snijd de spinazie in stukken en bak dit mee in de pan voor circa 15 minuten op een laag vuurtje.
- Serveer het warm met ingelegde citroen, olijven en sneetjes brood.