Ga terug

Bloemkoolkoekjes

Gang Bijgerecht
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediënten

  • halve bloemkool
  • 4 aardappels
  • 1/2 bosje peterselie
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • paneermeel
  • olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes, was deze en kook ze in 5 – 8 minuten gaar.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook deze ook in water tot ze gaar zijn.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en breng op smaak met zout, peper en gehakte peterselie. Laat dit afkoelen.
  • Zodra ze zijn afgekoeld maak je er met je handen burgers van.
  • Haal de bloemkoolkoekjes door bloem, ei en dan door paneermeel.
  • Bak ze vervolgens in olie bruin en gaar.