Ga terug
Afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Gebakken sardientjes in tomatenmarinade

Porties 4
Auteur Derek-Jan

Ingrediƫnten

  • 1 kg. kleine sardienen
  • enkele druppels witte wijn
  • enkele druppels citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 200 ml olijfolie
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 3-4 laurierbladen
  • 2 to maten
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 bosje peterselie

Instructies

  • Spoel de kookklare sardienen af onder stromend water, laat ze goed uitlekken, besprenkel ze met witte wijn en citroensap, kruid met zout en peper en laat 10-15 minuten trekken in de koelkast.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak er de sardienen in, neem ze daarna uit de pan en leg ze in een lage kom.
  • Voor de marinade: verhit de olijfolie in een pan, pel de uien en de knoflookteentjes, snijd ze in schijfjes, doe ze in de olijfolie en laat even fruiten.
  • Voeg er de laurierbladen aan toe, spoel de tomaten af, halveer ze, verwijder de steeltjes en de pitjes en snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg ze bij de uien en laat ze even fruiten. Giet er de witte wijn bij, laat doorkoken, neem van het vuur af en verdeel ze gelijkmatig over de sardienen.
  • Laat de sardienen minstens 1-2 uur trekken in de koelkast. Strooi er vervolgens de schoongemaakte, afgespoelde en fijn gehakte peterselie over en serveer