Ga terug

Penne met walnoten, witlof en gorgonzola

Gang Vegetarische gerechten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Bouchra

Ingrediƫnten

  • 300 gram penne
  • 600 gram witlof
  • 7 gedroogde tomaten
  • 150 g gorgonzola
  • 2 eetlepel walnoten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 200 ml slagroom
  • handvol rucola
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de witlof in partjes en de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Hak de walnoten grof en de gorgonzola in stukjes.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en leg ze op een bord. Verhit in dezelfde koekenpan wat olijfolie.
  • Bak de witlof in enkele minuten knapperig gaar.
  • Voeg vervolgens de gedroogde tomaten, gorgonzola en slagroom toe en verwarm het voor 3 minuten.
  • Giet de penne af zodra ze beetgaar zijn.
  • Meng er de saus doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over 4 borden.
  • Garneer met wat rucola en walnoten.