Ga terug

Tagliatelle met spekjes

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediƫnten

  • 300 gram tagliatelle
  • 300 gram bakbacon in reepjes of spekblokjes
  • 5 losgeklopte eierdooiers
  • 125 mililiter slagroom of kookroom
  • 50 gram pittige geraspte kaas
  • 25 gram roomboter in blokjes
  • 15 gram fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de tagliatelle beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie en bak hierin de bakbacon of de spekblokjes totdat ze bruin en knappering zijn.
  • Klop ondertussen de eierdooiers los met de slagroom en 25 gram geraspte kaas.
  • Roer dit mengsel door de bakbacon of de spekblokjes en voeg de tagliatelle toe.
  • Schep het mengsel voorzichtig om, zodat de room alle tagliatelleslierten heeft geraakt.
  • Roer de blokjes boter er doorheen en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas.
  • Breng het geheel naar wens op smaak met peper en zout.