Ga terug

Tiramisu

Porties 4
Auteur Loraine

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 pak lange vingers
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 2 kopjes espresso
  • 1 kopje amaretto
  • 100 gram poedersuiker
  • cacao

Instructies

  • Klop de slagroom op met een derde van de poedersuiker.
  • Klop los daarvan de eiwitten stijf met nog eens een derde van de poedersuiker.
  • Spatel de slagroom met het eiwit door elkaar.
  • Roer vervolgens het eigeel en de overgebleven suiker door elkaar, totdat je een luchtige crème krijgt.
  • Daarna voeg je de mascarpone toe aan de crème.
  • Meng dit met de slagroom en het eiwit.
  • Zet twee kopjes espresso (kan makkelijk met oploskoffie voor espresso) en voeg hier de amaretto aan toe.
  • Doop de lange vingers in het koffie-amaretto mengsel en leg ze netjes in rijen in een schaal.
  • Giet een deel van het romige mengsel over de lange vingers.
  • Vervolgens leg je weer een rij in de koffie-amaretto gedoopte lange vingers hierop.
  • Strooi daarna weer een deel van het mengsel over de lange vingers.
  • Vervolgens leg je wederom een rij in de koffie-amaretto gedoopte lange vingers op je dessert.
  • Voeg nu het resterende mengsel toe.
  • Als laatste strooi je een mooi laag cacao over je dessert.
  • Laat het geheel minimaal een dag in de koelkast staan en dien het vervolgens op. Eet smakelijk!