Ga terug

Zalmpasteitjes

Porties 12
Auteur Loraine

Ingrediƫnten

  • 100 gram verse roomkaas
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 bosuitje
  • 12 kleine pasteibakjes
  • 2 eetlepels room
  • 3 eetlepels peterselie het liefst vers
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de pasteibakjes in de oven, zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de gerookte zalm in snippers.
  • Snijd het bosuitje in kleine, dunne ringetjes.
  • Houd twaalf plukjes peterselie apart. De rest kun je fijnhakken.
  • Verwarm vervolgens de verse roomkaas samen met de room. Voeg de Parmezaanse kaas, de bosui en de peterselie toe, totdat er een mooie saus ontstaat.
  • Verwarm vervolgens ook de zalmsnippers in de saus. Eventueel kun je peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Schep vervolgens de ragout in de pasteibakjes, en garneer elk zalmpasteitje met een plukje peterselie.
  • Tip: als je niet van zalm houdt, of je wilt eens variĆ«ren met dit recept, dan kun je ook 100 gram kleine garnaaltjes gebruiken in plaats de 100 gram gerookte zalm.