Dit recept is zeer eenvoudig, met toch een heerlijk eindresultaat. De preisoep is heerlijk romig en zacht, met name door de combinatie van ingrediënten.
Zachte preisoep
Porties 4
Ingrediënten
- 350 g wit van de prei
- 250 g aardappelen iets kruimig
- 1 1/4 kippenbouillon
- 50 g boter
- 2 dl crème fraîche
- een laurierblaadje
- zout en peper
Instructies
- Snij het wit van de prei in ringen.
- Snij de aardappelen in stukken.
- Verhit de boter in de pan en bak de prei zachtjes.
- Voeg na 5 minuten de aardappelen en het laurierblad toe.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel 30 minuten pruttelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal het laurierblad uit de pan en pureer het geheel tot een gladde soep.
- Klop de crème fraîche erdoor en serveer de soep.
- Lekker om te serveren met wat stokbroodjes.