Dit heerlijke zomerse bijgerecht is eenvoudig te maken en past bij veel hoofdgerechten. Serveer vers stokbrood of ciabatta met Italiaanse vleeswaren en kaas, zoals parmaham en mozzarella.
Zomerse tomatensalade
Porties 2
Ingrediƫnten
- 500 gram kleine tomaatjes zowel geel als rood
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 theelepels honing
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1/2 halve citroen geraspt en uitgeperst
- 1 eetlepel geraspte mierikswortel
- 2 eetlepels gesneden platte peterselie
- versgemalen zwarte peper en zeezout
Instructies
- Snijd alle tomaten in plakjes en verdeel deze over een ruime schaal.
- Meng de olie met de azijn, de honing en het citroensap.
- Schep dit mengsel over de tomaten.
- Bestrooi de inhoud van de schaal met peper en zout.
- Rasp de mierikswortel en de citroenschil over de tomaten heen.
- Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de salade.
- Laat dit nog minimaal een kwartier staan alvorens het te serveren.